
Суміш для приготування гнучкого айсинга Pizzi e Merletti
Суміш для приготування гнучкого айсинга
Упаковка: 300 грам
Виробник: Італія
Порядок використання:
1. На 100 грам айсинга візьміть 80 мл води
2. Додайте теплої води в айсинг (температура близько 40/45 градусів)
3. Змішуйте на середній швидкості протягом 2 хвилин. Збивайте до отримання кремоподібній маси.
4.З допомогою скребка розподіліть продукт на килимку в горизонтальному напрямку, злегка натискаючи на нього.
5. Потім продовжите завдає продукт у вертикальному напрямку, ретельно заповнюючи масою форми малюнка.
6. Залиште для підсихання при кімнатній температурі протягом 3 годин. Або висушити в духовці при температурі 80 градусів протягом 12 хвилин при температурі 120 градусів протягом 6 хвилин, щоб отримати більш еластичне виріб.
7. Потім зніміть виріб з форми, починаючи з куточка
Айсинг – це цукрово-білкова малювальна маса, яку використовують для виготовлення об'ємних прикрас кондитерських виробів. Ця маса може бути білою або кольоровою при додаванні в неї харчових барвників.
Порядок роботи з айсингом:
1) Малюють на папері майбутні візерунки або роздруковують готові шаблони. В якості шаблонів дуже зручно використовувати дитячі розмальовки.
2) Підкладають мальований паперовий шаблон під поліетиленову плівку або вкладають його в поліетиленовий файл (тонкий прозорий пакет документів). Тут використовується властивість поліетилену, що він ні до чого не клеїться. До кальці, пергаменту або вощеного папері вироби можуть приклеїтися «намертво», особливо, якщо айсинг-маса дуже рідка.
Для кращого подальшого відставання виробів з айсинга на поліетиленову плівку наносять найтонший шар оливкового масла (воно невисихаюча, тобто неполимеризующееся). Соняшникова олія вкрай небажано (!), оскільки при контакті з повітрям воно полімеризується з'єднанням з киснем і твердне (як олійна фарба), тому може додатково приклеїти виріб, особливо, при тривалій сушці великих деталей.
КОРИСНЕ ПРИМІТКА. Саме властивість нанесеного шару соняшникової олії полімеризовані з'єднанням з киснем повітря і тверднути в непроникну нерозчинну плівку використовується при просоченні соняшниковою олією нових дерев'яних кухонних дощок, що робить просочені дошки негигроскопичными, легко миються і практично вічними. Для просочення маслом нових дощок дають додатково просушитись в сухому приміщенні, потім рясно змащують зі всіх сторін соняшниковою олією, можна підігрітим, дають маслу вбратися протягом 1 години, потім рясно змащують ще раз і залишають на 3-4 дні для остаточної просушки.
3) Свіжоприготовлену білкову малювальну масу (айсинг) поміщають в корнетик з відповідною насадкою або у пластиковий пакет зі зрізаним куточком (наприклад, у файл для документів). Масу кожного разу слід готувати в кількості, потрібній для роботи. Зберігання маси може викликати небажані зміни її пластичності, які доведеться коригувати добавками або цукрової пудри, або декількох крапель води і ретельним розтиранням заново.
Айсинг-маса не повинна бути занадто рідкою – щоб при відсадженні не расплывалась і не втрачало форму, і не надто густий – щоб без зайвих зусиль видавлювалася з корнетика і при відсадженні не рвалася.
Якщо приготувати айсинг-масу більш густий, з неї можна ліпити прикраси руками, як з пластиліну. Не варто ліпити занадто товсті прикраси, т. к. вони будуть надмірно довго сохнути.
4) Видавлюють айсинг на поліетиленову плівку по подложенному під неї узору. При наявності достатніх художніх навичок можна обійтися і без шаблонів, вільно вимальовуючи масою по своїй фантазії.
При малюванні можна послідовно використовувати айсинги, пофарбовані харчовими барвниками в різні кольори, що дозволить отримати різнокольорові прикраси.
Айсинг можна відлучати прямо на поверхню готового (випеченого та остиглого) досить сухого тістяного кондитерського виробу (пряник, в т. ч. глазурований, пісочне печиво), а також на шоколад і інше, здатне зберігатися поза холодильника.
Айсинг ні в якому разі не відсаджують на кондитерський крем, на бісквіт і на інші вологі поверхні, а також на вироби, для яких обов'язково зберігання тільки в холодильнику. На такі вироби айсинг-прикраси встановлюють безпосередньо перед подачею на стіл.
5) Плівку з отсаженным візерунком (або прикрашене кондитерський виріб) для просушування залишають при кімнатній температурі (не вище +40 гр. З) на 1-2-3 дні до повного висихання маси.
Сохне айсинг по різному в залежності від розміру деталі і вологості в приміщенні. 1-2 дня просушування достатньо для звичайного невеликого квітки. Великі деталі можуть сохнути до 5-6 днів. Для прискорення просушування вироби можна поміщати в тепле сухе місце з температурою не вище +40°С.
При бажанні отримати об'ємне прикраса, плівку з отсаженным візерунком поміщають для сушіння на якусь викривлену поверхню – наприклад, на бічну поверхню циліндричної каструлі, в розворот розкритої книги і т. п.
Правильно приготовлена айсинг-маса (не занадто рідка) на похилих поверхнях не стікає. Якщо отсаженная маса рідкувата, слід спочатку дати їй трохи підсохнути до потрібного загустіння (але не до ламкості) в горизонтальному положенні і лише потім поміщати на викривлену поверхню.
Для отримання ажурних сферичних виробів білкову масу наносять на змазані рослинним маслом маленькі надуті повітряні кульки. Після висихання айсинга повітряні кульки проколюють і акуратно витягують здуті оболонки з одержаних прикрас.
6) Просохлі айсинг-прикраси акуратно знімають з підкладки.
Знімати вироби з підкладки краще на краю столу, починаючи з кута підкладки, який акуратно тягнути вниз, перегинаючи підкладку через ребро краю столу.
Так як вироби з айсинга дуже крихкі, їх треба готувати з деяким запасом по кількості.
Айсинг-прикраси можна склеювати яєчним білком, збовтаним з цукровою пудрою, після чого дати підсохнути.
Для виготовлення великих об'ємних айсинг-прикрас для них за кресленнями виготовляють окремі деталі, які після повного висихання склеюють у єдиний виріб (наприклад, в ейфелеву вежу – див. нижче).
Поламані вироби смачні самі по собі і можуть бути з успіхом подані до чаю. Часто буває, що айсинг-прикраси з'їдаються членами сім'ї, особливо дітьми, багато раніше їх висихання. Так що солідний запас готуються айсинг-прикрас ніколи не завадить.
Отримані солодкі їстівні мережива використовують для прикраси різних кондитерських виробів. Прикраси з айсинга можуть довгостроково зберігатися в коробках при кімнатній температурі за умови відсутності високої вологості повітря.
Прикраси з айсинга не можна зберігати у холодильнику, оскільки після перебування на холоді вони розріджуються. Тому заздалегідь приготовані прикраси з айсинга поміщають на торти тільки безпосередньо перед подачею на стіл
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вага | 0,5 кг |
- Ціна: 358 ₴